tegning

 

Gå til koncert -

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Via Artist Konsort

 

søn. d. 24. feb. kl. 15

 

Præstø Kirke

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

winterreise

En vandreforestilling i Masnedøfortets rum og gange med kunstinstallation, skyggeteater, storytelling og ikke mindst operasangerne Trine Bastrup Møller og Johannes Mannov og pianisterne Julie Andkjær Olsen og Ulrich Stærk. ”Winterreise” synges i let reduceret udgave og på dansk i Ole Klitgaards oversættelse. 
Forestillingen er kommet i stand i et samarbejde mellem foreningen Orenæs Kultur i Nr. Alslev og Cæcilia Musikforening.

 Køb billet

Masnedøfortet byder på en særlig stemningsfuld lokalitet til fremførelsen af Schuberts hjerteskærende sange om ulykkelig kærlighed på en vintervandring i et koldt og øde landskab. Sangene er udgivet i 1828 med tekster af digteren Wilhelm Müller, der også leverede tekster til den anden af Schuberts store sangcykler, ”Die schöne Müllerin”.

De medvirkende sangere er store kapaciteter indenfor liedsangen på trods af deres forankring i operaens verden. Trine Bastrup Møller, der har været solist som mezzosopran på en række operaer herhjemme og i Europa, sprang i sommer ud som sopran i titelrollen som Tosca i den meget roste opsætning på Valdemars Slot og er en del af kunstnerkollektivet Elfenbenstårnet, der med en mangfoldighed af sceniske udtryk har skabt fine nyfortolkninger af musik og musikdramatik.

Johannes Mannov er en af Danmarks mest erfarne og alsidige sangere. Efter det første engagement som medlem af ensemblet på operaen i Kassel, Tyskland har han i løbet af sin verdensomspændende karriere sunget på en lang række af verdens store scener og optrådt med en lang række verdensberømte dirigenter, men han har også haft et årelangt samarbejde med Den Kongelige Opera i København. Mannov har virket som lærer ved Universität der Künste i Berlin, Musikkonservatoriet og Operaakademiet i København, ligesom han har givet masterclasses i en række lande. I 2012 blev han engageret som professor i sang ved konservatoriet i Nürnberg.

Pianisten Julie Andkjær Olsen er med sit alsidige talent også illustrator og flamencodanser og samarbejder med Trine Bastrup Møller, både i vores Vinterrejse og i kunstnerkollektivet Elfenbenstårnet, hvor hun er med til at skabe deres originale forestillinger. Som danser er hun en del af ensemblet Via Artis, der spiller tidlig spansk musik.

På pianistsiden medvirker også Ulrich Stærk, der siden sin debutkoncert for knap 30 år siden har manifesteret sig som en af de mest efterspurgte koncertpianister. Han har optrådt som solist og kammermusiker i store dele af verden, bl.a. i Paris, Wien, Tokyo, Rom og Berlin og har været solist med de fleste danske symfoniorkestre. Som kammermusiker, coach og akkompagnatør har han samarbejdet med en lang række store solistnavne, både musikere og sangere. I Vinterrejse akkompagnerer han Johannes Mannov.

Undervejs i vandringen inde i Masnedøfortet vil der blive præsenteret skyggeteater, kunstinstallation og fortællinger af fire udvalgte storytellers instrueret af historiefortæller Marianne Christensen og skuespiller Line Svendsen.

Skyggeteatret leveres af dukkespiller og dukkemager Ida Marie Tjalve, der er uddannet på London School of Puppetry og The Little Angel Theatre i London. Indtil 2017 var hun kunstnerisk leder af Bornholm Dukketeaterfestival og er i samarbejde med Tratinčica Slavíček kunstnerisk leder af det dansk-kroatisk-britiske dukketeaterkompagni Clogless Lobster, som turnerer internationalt.

Billedkunstner og illustrator Michael Dunk leverer kunstinstallation og scenografi. Michael Dunk er autodidakt billedkunstner og arbejder med oliemaleri, tusch-, blyants- og temperategninger i et symbolsk og abstrakt billedunivers. Han har udstillet i en lang række kunstforeninger og på Den Frie, Charlottenborg, Rønnebæksholm, Lys over Lolland og på Masnedøfortets Sommerudstilling.

Der spilles forestillinger på følgende datoer: 17. februar, 23. februar, 2. marts, 3. marts og 9. marts.

Forestillingen varer ca. 2 ½ time og vi anbefaler solide sko og en trøje eller overtøj. Masnedøfortet har status af fortidsminde og er opvarmet til 18 grader året rundt, men temperaturen kan svinge fra sted til sted i fortet. Desværre er forestillingen ikke egnet til funktionshæmmede, ring gerne på 61 77 08 26 for yderligere information.

Musikforeningen Cæcilia arrangerer bustur til Malmø Operaen d. 22.marts 2019.

Cæcilia tilbyder i samarbejde med Ørslev Gruppe & Specialrejser A/S

v  kørsel t/r til Malmø med turistbus inkl. broafgift

v  operabilletter til Malmø Opera til forestillingen ”Den flyvende Hollænder” på midterbalkon række 2 og 3

v  2-retters operamenu i foyeren inkl. et glas vin eller en øl eller softdrink

v  kaffe og chokolade i pausen

Program for dagen.

14.30                  opsamling Stege v. havnen

14.45                  opsamling Kalvehave v. banken

15.00                  opsamling Vordingborg, Vævergangen v. gl. Kvickly

16.45                  ankomst til Malmø Opera

17.00                  Foyermiddag

19.00                  ”Den flyvende Hollænder”ollænderHollænder

22.00                  Hjemkørsel

23.30                  Hjemkomst Vordingborg

23.45                  Hjemkomst Kalvehave

24.00                  Hjemkomst Stege

Pris kr. 1195,-

Depositum   ?

Restbeløbet skal være Ørslev Gruppe & Specialrejser A/S i hænde senest en uge før afrejse

Betaling hvor?

Tilmelding og indbetaling af depositum senest 20.januar 2019

”Den Flyvende Hollænder” med musik og libretto af Richard Wagner.

En hollandsk søkaptajn har forbandet gud under en storm.  Som straf må han sejle i sit skib til evig tid.  Hans eneste mulighed for redning er, at han finder en kvinde, som er ham tro ind i døden.  Hvert syvende år må han gå i land for at søge efter hende. Senta er besat af legenden om den flyvende hollænder, og hun ønsker at være kvinden, som redder ham.  Richard Wagners opera byder på stormfulde følelser og uimodståelig gribende musik.

I rollen som hollænderen alternerer østrigeren Josef Wagner med australieren Daniel Sumegi.  De har begge opgaver i operahuse over hele verden.  Senta synges af den unge prisvindende lyrisk/dramatiske sopran Cornelia Beskow.  For regie står hollandske Lotte de Beer.  Musikalsk ansvarlig dirigent er Steven Sloane, som er førstedirigent på Malmø.

Wagner hævdede i sin 1870 selvbiografi Mein Leben, at han var inspireret til "Der fliegende Holländer" efter en stormfuld overfart fra Riga til London i juli og august 1839, men i sin selvbiografiske skitse fra 1843 erkendte Wagner, at han havde taget historien fra Heinrich Heines genfortælling af legenden i hans 1834 satiriske roman Aus den Memoiren des Herrn von Schnabelewopski.

Operaens centrale tema er forløsning via kærlighed, som Wagner vender tilbage i de fleste af sine senere operaer.

Wagner dirigerede selv premieren på Semperoper i Dresden i 1843. Værket viser tidlige forsøg på operastilarter, som skulle komme til at kendetegne hans musikdramaer. I ”Der fliegende Holländer” anvender Wagner en række ledemotiver - bestemte melodier - i forbindelse med forskellige personer og temaer. De indgår alle i ouverturen, der begynder med et velkendt hav- og stormmotiv, som udvikler sig til hollænderens og Sentas motiver.

Privatlivspolitik for Musikforeningen Cæcilia

Sidst ændret 29.10.2018

Musikforeningen Cæcilia behandler almindelige personoplysninger.

Da vi er en non-profit organisation (ikke en virksomhed), hvis formål er at fremme kendskabet til klassisk musik,  kræves der ikke en samtykkeerklæring fra det enkelte medlem.

For at blive medlem af foreningen, skal man oplyse navn, adresse og e-mail-adresse. Desuden kan man vælge at oplyse telefonnummer.

For det enkelte medlem opbevares følgende data: Navn, adresse, e-mail-adresse og evt. telefonnummer.

Formålet med behandling af medlemsdata er følgende:

 • Foreningens medlemshåndtering, herunder opkrævning af kontingent.
 • Udsendelse af nyhedsbrev.
 • Som led i foreningens aktiviteter, fx koncerter, indkaldelse til generalforsamling mv.

Håndtering af data:

Der opbevares ikke data, som medlemmet ikke selv har oplyst.

Medlemmer, der ikke har betalt kontingent, rykkes max en gang og udmeldes derefter.

For udmeldte medlemmer opbevares almindelige personoplysninger en periode på op til tre år efter udmeldelsen.

Data kan kun tilgås af bestyrelsen og eventuelle medlemmer af foreningen, der er udpeget af bestyrelsen til at varetage medlemshåndtering.

Videregivelse af oplysninger:

Foreningen videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart uden dit samtykke.

Medlemsrettigheder:

Ethvert medlem har ret til:

 • At blive oplyst om behandlingen af egne data.
 • At få oplyst egne data.
 • At berigtige egne data
 • At få slettet egne data.
 • At få data udleveret.
 • At gøre indsigelse over for foreningens håndtering af data.

Dataansvarlig:

Jytte Nissen, kasserer

Tlf.: 55 86 31 12

E-mail: jytte@cæcilia.dk

Kraneledvej 27

4791 Borre

Plan for håndtering af databehandling for Musikforeningen Cæcilia

Sidst rettet 29.10.2018

Typer af data

Medlemmer

Fra medlemmer modtager foreningen kun almindelige personoplysninger. Data modtages via indmeldelse, hvor medlemmet opgiver: navn, adresse og e-mailadresse og evt. telefonnummer.

Opbevaring af data

For det enkelte medlem opbevares følgende data: Navn, adresse, e-mail-adresse og evt. telefonnummer.

Der opbevares ikke data, som medlemmet ikke selv har oplyst.

Medlemmers navn og e-mail-adresse opbevares til udsendelse af nyhedsbrev, kontingentopkrævning og medlemskort.

Håndtering af data

Medlemmer af foreningen kan til en hver tid bede om at få oplyst hvilke data foreningen har, og de kan få slettet data. Dette gøres manuelt.

Se også Privatlivspolitik for Musikforeningen Cæcilia.

Plan for gennemførelse

Medlemskartoteket opbevares på en USB-nøgle, der er låst inde.

Fra 05. 01. 2019 slettes mails, der er mere end et år gamle. Denne procedure gentages hvert år pr. 05.01.

Middle East Peace Ensemble

Søndag den 7. april2019 kl. 15

Medborgerhuset, Vordingborg

Overalt har Middle East Peace Ensemble begejstret publikum med sit medrivende, virtuose spil og med sit idégrundlag om at skabe fred mellem mennesker. Musikken favner alt fra jødisk klezmer til mellemøstlig makam, og musikerne har bl.a. arabisk, jødisk og dansk baggrund. Ensemblets musikere er håndplukkede og blandt de førende på deres instrumenter. De har alle viljen og lysten til at gå ind i hinandens musikalske kultur og lære hinandens musik at kende. Resultatet er en smeltedigel af mellemøstlig musik med et velgørende og anderledes udtryk, som bygger bro mellem kulturer og mennesker og samles i en ny unik klang med et fælles håb om fred.

 • Henrik Goldschmidt, obo m.m.
 • Anders SIngh Vesterdahl, harmonika
 • Bilal Irshed, oud
 • Fatma Zidan, sang

mepo05

Entré: 160 kr./ medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet