tegning

 

Gå til koncert -

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Sommeropera

 

lør. 3. aug. kl.18

 

Slotstorvet, Vordingborg

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Christina Bjørkøe, piano, Johannes Søe, violin, Henrik Brendstrup, cello, John Kruse, klarinet

Søndag den 3. maj 2020 kl. 15

Kulturarkaden, Vordingborg

bjrkeChristina Bjørkøe: Alle­rede som 16-årig optrådte hun som solist med orkester, og hun har siden givet koncerter som ­solist og kammermusiker både i Tivolis store serier med musik af Beethoven, Chopin og Schubert og rundt om i Europa, USA, Sydamerika og Asien. Hun har indspillet flere cd'er sammen med sin faste kammermusikpartner, Johannes Søe Hansen. Christina Bjørkøe er ansat som docent ved Syddansk ­Musikkonservatorium.

 johsseJohannes Søe Hansen debuterede som solist i 1990 efter studier hos Marta Libalova, og året efter vandt han Ung Solist konkurrencen. Som solist har han spillet med alle de danske symfoniorkestre, flere nordiske samt Skt. Petersborg Filharmonikerne i Rusland. I 1992 blev han ansat i DR SymfoniOrkestret som 1. koncertmester, en post han siden har varetaget. Som kammermusiker har han sideløbende haft en stor karriere med koncerter i Salzburg, London, Paris, Nuuk, De Forende Arabiske Emirater, Tokyo og New York med strygesekstetten Copenhagen Classic. Han er også medlem af Arild Kvartetten og Stadler Kvintetten.

brendstrup Cellisten Henrik Brendstrup har etableret sig som en af landets mest fremtrædende og alsidige musikere. Som solist og kammermusiker har han optrådt over hele Europa, og han er en tilbagevendende gæst ved vigtige internationale kammermusikfestivaler. Som cellist i flere ledende ensembler, bl.a. i Den Danske Kvartet, Copenhagen Classic og Gefion Trioen, har han præget den danske kammermusikscene gennem mange år, ligesom det pædagogiske virke har været højt prioriteret, først som underviser ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og nu som professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

john kruse smallJohn Kruse er førsteklarinettist i Det Kongelige Kapel. Han blev ansat i 2005 efter 16 år som førsteklarinettist i Odense Symfoniorkester. John Kruse har indspillet adskillige CD'er, bl.a. ny dansk musik for klarinet, Messiaens Kvartet til Tidens Ende, al Mozarts musik for bassethorn og senest Mozarts og Carl Nielsens koncerter for klarinet og orkester. Derudover er John Kruse medlem af Den Fynske Blæserkvintet og Trio Chalumeau, og han har siddet i juryen ved de første tre udgaver af Carl Nielsen Internationale Klarinet Konkurrence.

Program: Haydn, Brahms, Bartok m.fl.

Entré: 160 kr./ medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet

 

Henschel Quartett

Søndag den 29. marts 2020 kl. 15

Ottekanten, Teaterhøjskolen Rødkilde, Stege

henschel

Den tyske kvartet fejrede 25 års jubilæum i sommeren 2019. Højdepunkter for kvartetten i de senere sæsoner omfatter koncerter i London, Amsterdam, München, Yokohama, Tokyo og en stor turné i Latinamerika.

Kvartetten består af Christoph Henschel og Gregory Maytan på violin, Monika Henschel, bratsch og Mathias Beyer-Karlshøj, cello. Læs mere. 

Entré: 160 kr./ medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet

 

Adam Kock Christensen, violin

Søndag den 1. marts 2020 kl. 15

Kulturarkaden, Vordingborg

 

adam e1457075514467

19-årigt stortalent fra Præstø giver sammen med sin pianist koncert i Musikforeningen Cæcilia. I den unge Adam aner man allerede mulighederne for en markant musikkarriere.

 - Når man står på en scene, så er det dér musikken for alvor lever. Det kan være grænseoverskridende, og man føler sig ikke altid lige godt tilpas, men det at stå på en scene bliver en vane, og man bliver afhængig af det, og vil bare have mere af det fællesskab som det også er, forklarer Adam Koch. 

Entré: 160 kr./ medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet

 

Bortførelsen fra Seraillet

Den Jyske Opera

Onsdag den 25. marts 2020 kl. 19.30

DGI Huset Vordingborg

bortfoerelsenfraseraillet 2 2 1920

Én af Mozarts mest populære operaer, som udforsker den fascinerende og komplekse konstellation af kærlighed og had.

I et fornemt palads i Tyrkiet, holdes den unge, engelske frøken Konstanze og tjenestefolkene Blonde og Pedrillo fanget af den magtfulde Bassa Selim. De tre blev taget til fange af pirater og solgt til Selim, der nu har kastet sin kærlighed på Konstanze. Selim har givet Blonde som slavinde til sin haremsvogter Osmin, der må indse, at det ikke er let at få en frihedsvant englænder til at makke ret. Mens Konstanze og Blonde hver især har travlt med at affeje deres stadigt mere frustrerede fangevogteres tilnærmelser, op-dager Pedrillo, at Konstanzes forlovede, adelsmanden Belmonte, er kommet for at befri dem alle. Pedrillo smugler Belmonte ind i paladsets have, og deres fælles flugtplan er lige ved at lykkes, da de bliver opdaget og overgivet til Selims nåde. Bedre bliver det ikke af, at Selim opdager, at Belmonte er søn af den mand, der tvang Selim i landflygtighed for år tilbage. Heldigvis viser det sig i sidste øjeblik, at Selim ikke er så hårdhjertet som sit rygte og hellere vil tilgive end føre gammelt had videre.

Arrangør: Foreningen Opera i Vordingborg
Priser: A-billetter koster kr. 390,- og B-billetter koster kr. 315,-.

For unge under 26 år er priserne hhv. 195,- og 160,-

Handicappladser bestilles direkte ved henvendelse til Billetten.dk på tlf. 70 20 20 96.

Køb billet

Bjarke Mogensen, akkordeon, Toke Møldrup, cello

Søndag den 2. februar 2020 kl. 15

Ottekanten, Teaterhøjskolen Rødkilde, Stege

 

Bjarke Solo Carnegie Hall 300x200Bjarke Mogensen debuterede i 2012 fra Det Kgl Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik. Bjarke Mogensens repertoire spænder vidt; fra egne kompositioner til arrangementer af klassiske værker over folkemusik og til helt nykomponerede værker for instrumentet. Gennem sin nysgerrighed og pionérarbejde med sit instrument, har Bjarke inspireret til tilblivelsen af mere end 50 nye værker – solo, kammermusik og koncerter for accordeon og symfoniorkester skrevet af nogle af tidens fremtrædende partiturkomponister, hvilket har bidraget til en betydelig udvikling af instrumentets repertoire og udtryksmuligheder indenfor en lang række musikalske genrer.At Bjarke har medvirket til at ligestille accordeonet med de etablerede klassiske instrumenter blev især understreget da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister der blev fulgt af milioner af radiolyttere i hele Europa. 

toke3Cellisten Toke Møldrup er modtager af det prestigefyldte Dronning Ingrids Hæderslegat, samt Augustinus Fondens Jubilæumsbevilling 2017-2020. Han er prisvinder ved flere internationale konkurrencer og har spillet koncerter i store dele af verden. Hall, Wigmore Hall, Musikverein Wien, Dai-ichi Seimei Hall, Tokyo m.m. Solist med de fleste danske symfoniorkestre og en hyppig gæst i danske musikforeninger, bl.a. med kollegerne Lars Bjørnkjær og Katrine Gislinge i Den Danske Klavertrio. Hans store interesse for celloens udvikling gennem tiderne afspejler sig i serien af udgivelser: den anmelderroste indspilning af Bachs suiter for solocello, som udkom i 2018, udgivelsen “Cello Libris” - den nulevende amerikanske komponist Geoffrey Gordons samlede værker for cello, der udkommer i 2019, samt de samlede indspilninger af Beethovens og Brahms’ sonater med pianisterne Yaron Kohlberg og Katrine Gislinge, som udkommer i 2019-20. Toke Møldrup har for tiden orlov fra sit job som solocellist i Copenhagen Phil for bedre at kunne varetage sine mange solistiske opgaver.

 

Ved koncerten spilles musik af Vivaldi, Bach, Gubajdulina, Schubert, Scarlatti, Tjajkovskij m.fl. 

Entré: 160 kr./ medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet