tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Concerto Copenhagen

Ottekanten,

Rødkilde Højskole

Søn. 1. nov. kl. 15

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Herrekvartetten Guldfireren

Guldfireren

Fredag den 29. maj 2015 kl. 19.30

Det gamle Rådhus på Slotstorvet

4780 Vordingborg

Med udgangspunkt i den danske guldalder i sidste halvdel af 1800-tallet, synger kvartetten et bredt udvalg af dansk musik. De danske guldalder-komponisters sange og salmer kendes f.eks. fra højskolesangbogen og salmebogen, hvor navne som Lange-Müller, Weyse, Hartmann osv. nok er mange bekendt. Periodens vokalmusik og kortradition bliver hos Guldfireren præsenteret som 4-stemmigt a cappella–kor. Kvartetten består af Christian Enemark, 1. tenor, Troels Lassen, 2. tenor, Christian Vaupel, 1. bas, og Morten Brandt, 2. bas.

Carl Nielsen har, som Guldfireren, rod i den danske guldalder, men lægger sig musikalsk set i forlængelse af denne og betragtes som en overgangsfigur mellem romantikken og 1900-tallets klassiske musik. Dette kan ses i hans dyrkelse af vokalmusik, som spænder fra simple, folkelige sange til mere komplicerede værker.

I 2015 ville Carl Nielsen være fyldt 150 år, og Guldfireren vil i den anledning være med til at fejre Danmarks, internationalt set, nok mest anerkendte komponist med en koncert, der viser forskellige sider af hans omfattende vokalrepertoire.

 

Entré: 80 kr. ved indgangen eller www.sj-billetten.dk  Unge under 18 år fri entré.