tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Concerto Copenhagen

Ottekanten,

Rødkilde Højskole

Søn. 1. nov. kl. 15

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Via Artis Konsort

Søndag den 24. februar 2019 kl. 15

Præstø Kirke

Songs from the borderland

artistkonsort 

'Songs from the borderland' er en sand crossover-koncert, hvor musikudtryk fra hele senmiddelalderens "civiliserede" verden mødes og interagerer med hinanden.

"Crossover" er måske et moderne udtryk, men begrebet er langt fra nyt. Via middelalderens pilgrims- og handelsveje blev musik fra Øst og Vest, Nord og Syd udvekslet på kryds og tværs i et omfang der ikke lader vores digitale verden noget efter.

Særligt Spanien og Portugal spillede i middelalderen og renæssancen en vigtig rolle som udvekslingscenter og kulturel smeltedigel. Her samlevede kristne, jøder og muslimer i mere end 7 århundreder, og det har sat sig spor i arkitekturen, madlavningen, sproget og ikke mindst i kunsten.

I denne anderledes og spændende temakoncert præsenteres publikum for den livlige og iørefaldende musik fra den kristne Alfonso den X’s kreative hof i Toledo, hvor kunst og musik fra alle dele af den kendte civiliserede verden blev samlet, - oversættelser af græske filosofiske skrifter fra arabisk til latin blev sat i værk - og lovbøger og medicinske afhandlinger blev udfærdiget af både jødiske, muslimske og kristne fagfolk.

I koncerten kan man også høre den poetiske og betagende musik der blev spillet i det muslimske Nasarí kongedømme i Granada og i Al Andalus, hvor det nordafrikanske og arabiske musikalske udtryk indgik uforudsigelige forbindelser med musikken fra den kristne del af Sydeuropa.

Tyrkisk, persisk og nordisk musikkultur interagerede også på frugtbar vis på grund af handelsruter fra Byzans op igennem det østlige Europa til Norden. Der er et forbløffende sammenfald mellem instrumenttyper, der også har sat sig dybe spor i musikken.

Endelig runder koncertprogrammet det jødiske exodus fra Spanien i 1492 og om den fantastiske kulturskat af romancer der på mirakuløs vis er bevaret, fra slægtsled til slægtsled, helt op til vore dage.

Via Artis Konsort er et professionelt koncertensemble der har specialiceret sig i formidling af kulturarven på nye og tidsvarende måder. Ensemblet formidler musik fra middelalder, renæssance og barok gennem temakoncerter, tværkunstneriske projekter og musikdramatik, senest tegneserie-operaen Escarramán (premiere Den Fynske Opera 2016) og Hesbjerg Revisited (Mod.Strøm festival 2017)

Ensemblet er ledet af komponist og organist Poul Udbye Pock-Steen og har siden starten i 2006 spillet henved 400 koncerter både i Danmark og udlandet.

Ensemblets musikere er alle medlemmer af Solistforeningen af 1921.

Man kan læse mere om ensemblet på websiderne: http://viaartis.info og https://www.facebook.com/viaartiskonsort/

Medvirkende musikere i "Songs from the borderland" programmet:

  • Anna Maria Antonius Wierød, sopran
  • Anna Marie Høst Mortensen, harpe, korvokal
  • Katerina Anagnostidou, slagtøj, korvokal
  • Mogens Rasmussen, gamber
  • Lars Hedelius-Strikkertsen, citole, oud, vihuela
  • Poul Udbye Pock-Steen, musikalsk ledelse, trehuls-fløjte m. tromme, organetto, tarota

Koncerten er kommet i stand i samarbejde med Præstø Kirke.

Entré: 160 kr. / medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet